Pravila in pogoji

Splošna izjava o varstvu podatkov

Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (v nadaljevanju UMAR) se pri ponujanju strokovnih gradiv in informacij (novice, publikacije ipd.) ter drugih storitev (organizacija strokovnih dogodkov) prizadeva za varovanje zasebnosti naših uporabnikov. Izjava o varstvu podatkov razkriva vrsto in namen uporabe podatkov, ki jih na naših spletnih straneh zbiramo, ter kako jih je mogoče popraviti in spremeniti. Za brskanje po  naših spletnih straneh ni potrebno razkritje vaših osebnih podatkov. V primerih, ko je za pridobitev določenih naših storitev potrebna pridobitev vaših osebnih podatkov oziroma ko sami želite razkriti takšne podatke, slednje obravnavamo skladno s pričujočo izjavo o varstvu podatkov, ki velja za spletno stran UMAR www.umar.gov.si.

Politika zasebnosti

UMAR zagotavlja informacije o obdelavi osebnih podatkov v skladu z zahtevami Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

Informacije o upravljavcu

Upravljavec osebnih podatkov je UMAR, Gregorčičeva 27, 1000 Ljubljana, www.umar.si. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov UMAR je dosegljiva na naslovu urada. 

Vrsta osebnih podatkov in njihova uporaba

Na UMAR spletnih straneh zbiramo osebne podatke (elektronske naslove) z namenom obveščanja uporabnikov o novih vsebinah na spletnih straneh. Pridobljenih elektronskih naslovov ne obdelujemo in ne uporabljamo za druge namene. Vaše osebno določljive podatke zbiramo le, ko jih sami posredujete, to je ob prijavi na prejemanje obvestil (bodite obveščeni) na naši spletni strani.

Tako pridobljeni podatki omogočajo tudi elektronsko dopisovanje – posredovanje in reševanje vseh vrst zahtevkov in povpraševanj.

Pri zbiranju osebnih podatkov uporabnikov spletnih strani so uporabniki obveščeni o namenu, za katerega se podatki zbirajo. Brez vaše privolitve predvidenega namena uporabe vaših osebnih podatkov ne bomo naknadno spreminjali.

Posodabljanje in dostopanje do podatkov

Za zagotavljanje točnosti vaših osebnih podatkov, ki se nahajajo v našem sistemu, potrebujemo vašo pomoč. Prosimo vas, da nam javite spremembo vaših podatkov, da jih lahko posodobimo, ko je to potrebno, in na ta način skupaj zagotovimo ustrezno obveščanje in komuniciranje.

Zavrnitev posredovanja podatkov

Vse vsebine spletne strani UMAR so dostopne brez registracije. Vaše osebne podatke potrebujemo samo za namene obveščanja o novih vsebinah, dostopnih na spletni strani.

Uporabniki lahko tudi zavrnete prejemanje naših obvestil. V ta namen lahko uporabniki UMAR spletnih strani prekinete prejemanje obvestil preko povezave, ki je priložena vsakemu obvestilu, ki vam ga pošljemo. Lahko pa nam preprosto z elektronskim sporočilom na naslov gp.umar(at)gov.si podate zahtevo za izbris vaših osebnih podatkov, ki so zbrani v naših evidencah.

Varstvo podatkov

Osebni podatki, ki jih posredujejo uporabniki, ostanejo zasebni in zaupni. Določeni deli spletnih strani pri prenosu osebnih podatkov uporabljajo tako imenovani SSL (Secure Socket Layer) varnostni postopek za izboljšanje varnosti ob prenosu podatkov. Do vaših podatkov lahko dostopajo samo osebe, ki se z njimi morajo seznaniti zaradi opravljanja potrebnih delovnih nalog in so jih dolžne skrbno varovati.

Obdobje hranjenja podatkov

UMAR se obvezuje, da vaših podatkov ne bo hranil dlje od časa, predvidenega za namene, za katera so bili podatki zbrani.

Delitev in razkritje podatkov

UMAR zagotavlja, da ne bo prenašal ali prodajal vaših osebnih podatkov tretjim osebam brez vaše privolitve.

Spremembe politike zasebnosti

Vse spremembe in posodobitve politike zasebnosti UMAR bodo objavljene na tem mestu.

Vprašanja, opombe

V primeru vprašanj o zbiranju, uporabi ali razkritju vaših osebnih podatkov smo dosegljivi na e naslovu gp.umar(at)gov.si.

Prepoved uporabe spletnih strani UMAR v komercialne, nezakonite ali škodljive namene

Prepovedana je vsakršna uporaba spletnih strani v komercialne namene, kot tudi preprodaja podatkov.
Prepovedana je tudi vsakršna nezakonita uporaba spletnih strani ali uporaba, ki bi imela škodljiv učinek na UMAR. UMAR se bo prizadeval, da uporabnike spletnih strani seznani z določenimi primeri škodljive uporabe. Prepovedana je uporaba UMAR spletnih strani v namene, ki bi škodili, onemogočili, preobremenili, ovirali ali posegali v možnost nemotene uporabe in pravilno delovanje spletne strani UMAR.

Omejitev odgovornosti

Na UMAR se trudimo, da uporabnikom svojih spletnih strani zagotavljamo sproti dopolnjene in verodostojne informacije. Kljub temu pa ne odgovarjamo za morebitne pomanjkljivosti ali napake v vsebini. Naša kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake pri informacijah je popolnoma izključena. Ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi jih bil deležen uporabnik zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, če bi se znašle na spletnih straneh. Uporabniku priporočamo, če sprejema pomembno ali celo nepopravljivo odločitev na podlagi podatkov, ki so objavljeni na naših straneh, naj preveri podatke pri pristojnem organu ali v Uradnem listu Republike Slovenije. 

Vsebina na spletni strani UMAR nima narave uradnega dokumenta, razen kadar je to izrecno navedeno. 

UMAR v nobenem primeru ne odgovarja nobenemu uporabniku za nikakršno posredno ali neposredno škodo ali neprijetnosti, zaradi tehničnih težav oziroma nezmožnosti uporabe spletnih strani ali povezav na naših spletnih straneh. 

UMAR si pridržuje pravico, da kadarkoli brez poprejšnjega obvestila spremeni vsebino svojih spletnih strani. Vsebina izjave o omejitvi odgovornosti se lahko kadarkoli spremeni brez vnaprejšnje najave in strinjanja uporabnikov.

Pravica uporabe 

Vse informacije in podobe na teh straneh so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Dokumente, objavljene na teh spletnih straneh, je mogoče reproducirati le v nekomercialne namene, pri tem pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji mora biti kot vir naveden UMAR.

Povezave do drugih spletnih strani

UMAR ni odgovoren za prakse zasebnosti spletnih strani, do katerih obstajajo povezave iz UMAR spletne strani. Priporočamo, da preverite politiko o varstvu zasebnosti teh spletnih strani.

Uporaba piškotkov in tehnologije za sledenje

Na spletni strani UMAR uporabljamo piškotke storitve Google Analytics, kar nam omogoča merjenje obiskanosti ter zagotavljanje kvalitetnejše storitve in vsebin.

Piškotki ne morejo dostopati do podatkov na vašem trdem disku ali do datotek piškotkov, ki jih ustvarjajo druge spletne strani. Piškotki ne razkrivajo osebno določljivih podatkov, razen v primeru, ko nam jih prostovoljno ponudite. UMAR lahko prebira le piškotke z naše spletne strani.

V vaš spletni brskalnik ne naložimo nobenih piškotkov, dokler tega ne potrdite.

Ime piškotka       Trajanje piškotka
__utma 2 leti
__utmb 30 minut
__utmc Do konca seje (dokler ne zaprete brskalnika)
__utmz 6 mesecev

 

Ta dokument je bil nazadnje posodobljen avgusta 2020.