Novice


Novice

Vabilo – predstavitev Poročila o produktivnosti 2023

Dolgoletni razvojni zaostanek Slovenije za povprečjem EU se tudi v letu 2022 ni zmanjšal, so se pa nekateri strukturni dejavniki gospodarske uspešnosti postopno le začeli obračati v pravo smer.

Vas zanima
- kaj se dogaja s produktivnostjo in konkurenčnostjo slovenskega gospodarstva,
- kje in zakaj prihaja do strukturnih premikov, predvsem pa
- kako bi veljalo v prihodnje, glede na nove smeri razvoja, ki bodo močno preoblikovale pogoje poslovanja in še posebej trg dela, nadgraditi razvojne politike za preskok med vodilne države?

Vabimo vas, da se skupaj posvetimo izzivom krepitve produktivnosti, ki jih analiziramo v novem poročilu. Posebno pozornost smo tokrat namenili trendom na trgu dela – včeraj, danes, jutri. Po uvodnem pozdravu direktorice Urada RS za makroekonomske analize in razvoj Maje Bednaš bo vsebino poročila predstavil Peter Wostner, soavtor in urednik publikacije. 

Predstavitev Poročila o produktivnosti 2023 bo v sredo, 6. decembra 2023, med 9.30 in 11. uro, na Kemijskem inštitutu (Velika predavalnica, Hajdrihova 19) v Ljubljani.

Prosimo vas, da nam svojo udeležbo na dogodku sporočite najkasneje do 1. decembra 2023 na elektronski naslov gp.umar(at)gov.si ali na polona.osrajnik(at)gov.si. Kdor se nam ne bo uspel pridružiti v živo, nas lahko spremlja prek neposrednega prenosa, ki bo javno dostopen v video servisu STA.

Prijazno vabljeni k prijavi, veselimo se druženja in razprave.
Urad RS za makroekonomske analize in razvoj

_____

Za dodatna pojasnila smo vam na razpolago na elektronskem naslovu gp.umar(at)gov.si ali pri Poloni Osrajnik (polona.osrajnik(at)gov.si, 030 451 939).